TRAGEDIJA U ZAGREBU

FOTO: Dvojica radnika otrovala se plinom u podrumu tvrtke u Jankomiru

 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Dva su radnika poginula, a dva policajca i još jedan radnik su prevezeni u bolnicu kako bi im se pružila pomoć nakon što se u subotu, oko 13 sati, podrumska prostorija tvrtke Portun-Ferrum napunila, zasad, nepoznatim plinom.

Nakon što je jedan od radnika ušao u podrumsku prostoriju i tamo našao tijela svojih kolega pokušao im je pomoći, ali im nije uspio ni prići jer je i njemu pozlilo. Isto se, kako se neslužbeno doznajemo, dogodilo i dvojici policajaca.

U proizvodnji cijevi, čime se tvrtka bavi, ne koristi se plin. U prvi tren se pretpostavljalo da je riječ o zemnom plina koji je zbog poplave prodro u podrumsku prostoriju.

No stručnjaci iz Zavoda za toksikologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić", vatrogasci i policija nisu uspjeli registrirati taj plin svojim uređajima.

Istražiteljske ekipe pokušavaju uzeti uzorak kako bi se saznalo o kojoj je, u stvari, otrovnoj tvari riječ, a prema neslužbenim informacijama pretpostavlja se da je prostorija ispunjena monoksidom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:29