POLA RAZREDA DOBILO 1

FOTO: EVO KAKO JE REKTOR BORAS PROŠAO SA ZADATKOM KOJI JE BIO KOBAN ZA PRVAŠIĆE 'Zagonetka je izokrenuta. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica!'

 Facebook/Hanza media

Na Facebook stranici Mame na Fejsu jučer je osvanuo test za prvi razred osnovne škole koji je objavila jedna mama. U testu je postavljeno nekoliko zagonetaka vezanih uz dane u tjednu, a djeca su do rješenja trebala doći logičkim zaključivanjem.

Ogorčena majka napisala je kako je pola razreda dobilo jedinicu, te pitala ostale mame za mišljenje o težini ispita. Neke su se složile kako ni same ne znaju riješiti zadatke, pa su novinari N1 televizije danas odlučili testirati rektora Sveučilišta u Zagrebu, Damira Borasa.

Novinari su ga upitali može li on odgovoriti na tu zagonetku, na što je odvratio: - Ako sam dovoljno pametan, možda.

Zagonetka glasi: Sedmero njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate.

- Ja uvijek imam asocijaciju da se vrte sedam Palčića. Sedam ovih ili onih, to je uvijek prva dječja asocijacija - kazao je Boras, no bio je u krivu, pošto je riječ o sedam dana u tjednu.

- To je potpuno krivo. To nije krug, slijed vremena nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati - kazao je Boras pa dodao:

- Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da djecu zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica - zaključio je rektor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:53