CURTIS M. SCAPARROTTI

FOTO: GRABAR-KITAROVIĆ ODLIKOVALA GLAVNOG AMERIČKOG GENERALA U EUROPI 'Iskazao se kao razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske'

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je odlikovala generala zbora Curtisa M. Scaparrottija, zapovjednika NATO-vog Savezničkog zapovjedništva za operacije, "Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom" za izniman doprinos u promicanju međunarodnog ugleda Hrvatske i njenih Oružanih snaga, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je tom prilikom istaknula kako se general Scaparrotti, vrhovni zapovjednik Savezničkih snaga za Europu, iskazao kao razborit i odan saveznik, ali i iskreni prijatelj Hrvatske.

Pod njegovim zapovijedanjem NATO je dodatno učvršćen, kao i strateško partnerstvo između Hrvatske i SAD-a koje je jedan od temelja hrvatskog obrambenog sustava, istaknula je Grabar-Kitarović.

Scaparrotti je na funkciji glavnog zapovjednika Sjevernoatlantskog saveza od 2016. godine. Diplomirao je na West Pointu, a vodio je operacije u Iraku, Afganistanu, Zairu i Ruandi, Bosni i Hercegovini i Liberiji, stoji na stranicama američkog ministarstva obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:32