NEZAPAMĆENI KULTUROCID

FOTO: GRAĐANI ZGROŽENI PRIZORIMA IZ DIOKLECIJANOVE PALAČE Divljacima ništa nije sveto, Krstulović Opara pobjesnio kada je saznao o čemu se radi

 
 Duje Klaric / CROPIX

Novi kulturocid šokirao je Splićane. U samom srcu Dioklecijanove palače, Vestibulu, netko se odvažio nacrtati grafit, a fotografija prizora su šokirale građane, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara oštro je reagirao na najnoviji kulturocid u samom centru Splita.

'Najoštrije osuđujem kulturocid u povijesnoj jezgri grada! Split ovo nije, a autori ovih škrabotina teško se mogu smatrati Splićanima!

Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji su bezumnim činom nanijeli štetu našoj neprocjenjivoj baštini!

Pozivam neke medije da se odgovorno ponašaju i da naglašenim objavljivanjem ne potiču škrabotine na javnom mjestu kao prihvatljiv izraz komunikacije! Afirmiranjem takvih gesti pojedinaca koji šaraju po gradskim zidovima stvara se klima prihvatljivosti takvog ponašanja, koje, evo u ovom slučaju eskaliraju na apsolutno neprihvatljiv način!, poručio je Opara, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:11