NEPROFESIONALNOST

FOTO: HOROR ISPRED ZAGREBAČKOG REBRA Komunalci prebacivali pokojnika u vreći, najlon je puknuo i uslijedila je scena koja je zaprepastila sve

 
 Jutarnji list

Ispred zagrebačke bolnice 'Rebro' u petak oko 14 sati došlo je do nevjerojatnog incidenta u kojem su sudjelovali djelatnici dugoreške komunalne tvrtrke Čistoća.

Kako nam javlja očevidac nemilih scena, oni su došli preuzeti mrtvo tijelo starije osobe.

- Iako su morali imati transportni lijes, oni su došli bez lijesa. Leš su stavili u veliku crnu vreću i počeli je unositi u kombi. No, vreća je tada pukla i tijelo je palo na asfalt, udarivši glavom. Tada su je podigli i bez vreće utrpali u kombi - javio nam je čitatelj koji je, kaže, bio zgrožen neprofesionalnim postupanjem dugoreških komunalaca.

Kaže kako nije siguran smiju li uopće komunalne tvrtke obavljati pogrebničku djelatnost, pa mu nije jasno zašto tijelo pokojnice nije došlo preuzeti kakvo pogrebno poduzeće, a ne Čistoća.

Direktorica dugoreške Čistoće Josipa Škrtić Pucarević bila je iznenađena kada smo joj javili za incident.

- Moji me djelatnici nisu o tome izvijestili. Rekli su samo da su pokojnicu morali nositi u vreći, ali nisu mi rekli da im je pala na pod - rekla nam je. Kaže kako tvrtka ima sva potrebna ovlaštenja za bavljenje pogrebnim poslom, ali i da je katkad uobičajena praksa pokojnike transportirati u vreći.

- Lijes je bio u kombiju, ali je tijelo prenošeno u vreći. To se radi kada je skučen prostor kojim treba proći, odnosno nema dovoljno prostora za manevriranje s lijesom - pojasnila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:07