HODNJA NA MEDVEDNICI

FOTO: HRVATSKA VOJSKA POSLALA PORUKU VATRENIMA SA SLJEMENA 'Borite se za boje Hrvatske iznad svojih mogućnosti'

 
 T. Brandt / MORH

Ključno osoblje Ministarstva obrane i Hrvatske vojske u okviru aktivnosti Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika u petak, 15. lipnja 2018. održalo je hodnju na Medvednici kako bi se još jednom podsjetilo na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću, ali i na važnost međusobne suradnje vrhunskih sportaša i pripadnika Hrvatske vojske.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirka Šundova, hodnji su prisustvovali pobjednik Natjecanja za najspremnijeg pripadnika "Memorijal bojnik Davor Jović" poručnik fregate Ante Jović uz pet prvoplasiranih natjecatelja te alpinist Stipe Božić.

Ministar Krstičević istaknuo je kako se upravo zbog činjenice kako se čovjek, odnosno hrvatski vojnik nalazi u fokusu te kako se sve radi za njegovu korist i dobrobit, tekuća godina proglasila Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika.

"Želimo da slika vojnika bude slika sportaša, jer vojnik mora biti aktivan da bi bio spreman za odgovoriti na sve zadaće i izazove pred kojima se nađe", kazao je ministar i podsjetio kako je u ovoj godini započelo uređivanje športskih objekata u vojarnama, kao i nabava novih sprava za vježbanje.

Sinergija vojske i sporta mora se nastaviti i dalje, objasnio je Krstičević i u ovoj prigodi Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, poželio sve najbolje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji uoči njihove prve utakmice protiv Nigerije.

"Želim poručiti našim dečkima da se bore za boje naše Hrvatske iznad svojih mogućnosti, neka igraju i rade timski, neka budu tim kakav smo bili i mi danas. Imaju punu podršku pobjedničke Hrvatske vojske i neka im slika zajedništva i jedinstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bude nit vodilja u borbi za pobjedu", rekao je ministar Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera OSRH general Šundov istaknuo je: "Drago mi je što smo zajedno proveli ovu aktivnost. Hrvatska vojska i sport povezani su i drago mi je da u ovoj Godini spremnosti posvećujemo punu pozornost spremnosti hrvatskog vojnika" rekao je dodavši kako će Hrvatska vojska bodriti i navijati za naše reprezentativce na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Hrvatska vojska sa Sljemena poslala poruku: Sretno Vatreni!
T. Brandt / MORH

T. Brandt / MORH

Alpinist Stipe Božić, inače i sudionik Domovinskog rata te pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja izrazio je zadovoljstvo što je s pripadnicima Hrvatske vojske imao prilike provesti hodnju na Medvednicu.

"Drago mi je što ovim primjerom pokazujemo svima da treba biti aktivan, baviti se sportom i boraviti u prirodi", poručuje Božić.

Naime, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje se organiziraju u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika. Izbornik Hrvatske nogometne prezentacije Zlatko Dalić također je podržao suradnju profesionalnih sportaša i hrvatskih vojnika, a održao je i motivacijsko predavanje pripadnicima Hrvatske vojske. Podsjetimo, uoči odlaska hrvatskih nogometaša na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju u pobjedničkom Vukovaru, general zbora Mirko Šundov uručio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Hrvatska vojska sa Sljemena poslala poruku: Sretno Vatreni!
T. Brandt / MORH

Do sada je organizirano i nekoliko motivacijskih predavanja i aktivnosti vrhunskih sportaša i trenera, od Miroslava Ćire Blaževića do osmodnevne ekspedicijske hodnje po Velebitu pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga i Ivice Kostelića.

Također, organizirano je zajedničko vježbanje ukupno 300 pripadnika Hrvatske vojske, a u Oružanim snagama RH redovno se održavaju i razna sportska natjecanja; od natjecanja u orijentacijskom trčanju, krosu, zimskim sportovima i dr.

Održano je i natjecanje za najspremnijeg pripadnika OSRH "Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018".

Hrvatska vojska sa Sljemena poslala poruku: Sretno Vatreni!
T. Brandt / MORH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:08