KONFERENCIJA U MÜNCHENU

FOTO: HRVATSKI ŠEF DIPLOMACIJE SASTAO SE S RUSKIM KOLEGOM Grlić Radman: 'Stalo nam je do partnerskih odnosa, Lavrov će u Hrvatsku doći krajem travnja'

 
Sergej Lavrov i Gordan Grlić Radman
 Vitaliy Belousov / Sputnik / Sputnik

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stiže u Zagreb krajem travnja a Hrvatska u Rusiji vidi partnera s kojim treba razgovarati, izjavio je u subotu šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Grlić Radman se s Lavrovom sastao u Muenchenu na marginama konferencije o sigurnosti.

Novinarima je kasnije rekao da su pripremali sastanak u Zagrebu i da su htjeli vidjeti što od njega očekuje jedna i druga strana.

6166253 15.02.2020 Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, right, attends a meeting with Minister of Foreign Affairs of the Republic of Croatia Gordan Grlic Radman in Munich, Germany.

 Vitaliy Belousov / Sputnik
Vitaliy Belousov / Sputnik / Sputnik
Gordan Grlić Radman i Sergej Lavrov

"U interesu nam je vidjeti kako Rusija razmišlja. Stalo nam je do partnerskih odnosa", rekao je šef diplomacije zemlje koja trenutno predsjeda EU-om.

Grlić Radman se sastao i sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom no, kako je rekao, nisu imali vremena razgovarati o graničnom sporu koji odnose dviju država opterećuje još od vremena raspada bivše Jugoslavije.

Po Radmanovim riječima, razgovarali su o proširenju EU-a i o hrvatskom predsjedanju Unijom.

6166250 15.02.2020 Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, left, shakes hands with Minister of Foreign Affairs of the Republic of Croatia Gordan Grlic Radman during their meeting in Munich, Germany.

 Vitaliy Belousov / Sputnik
Vitaliy Belousov / Sputnik / Sputnik
Sergej Lavrov i Gordan Grlić Radman

Slovenija ustraje na primjeni odluke međunarodne arbitraže koju Hrvatska ne priznaje i umjesto toga nudi bilateralne pregovore o granici.

Sud Europske unije u Luxembourgu se krajem siječnja proglasio nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske zbog navodne povrede europskog prava uzrokovane neprovedbom arbitražne odluke..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:44