LOKALNI IZBORI 2017.

FOTO: HSP PREKOPIRAO ILUSTRACIJU ZA PLAKAT IZ DOBA NACISTIČKE NJEMAČKE Iako im je moto 'Pošteno, dosljedno, samostalno', ideju za plakat su ukrali

 HSP Korčula

Iako im je moto 'Pošteno, dosljedno, samostalno', ideju za promotivni plakat za skorašnje lokalne izbore korčulanski HSP je ukrao od postera za Winterhilfswerk, odnosno program socijalne pomoći koji je trebao pomoći gladnim njemačkim građanima. Riječ je o pokretu osnovanom 1931. u nacističkoj Njemačkoj, a uz njemačku obitelji na posteru se nalaze i stilizirani logotip nacističkog orla te natpis 'Ein Volk hilft sich selbst' (Narod sam sebi pomaže).

U korčulanskom HSP-u doslovce su prekopirali originalni plakat (osim što su muškoj strani obitelji obojali kosu), no odlučili su se i na jednu malu preinaku, no možda bi bilo bolje kad su već sve ukrali da ostave i taj detalj.

HSP Korčula

Naime, na originalnom plakatu djevojčica gleda u mamu, a HSP-ovci su odlučili da gleda u publiku, što cijelom plakatu daje pomalo zlokoban ton.

Zbog čega su se u HSP-u odlučili na plagiranje ovog plakata, nije poznato, kao što nam nije jasan ni onaj dio na njihovim stranicama kako 'nisu na prodaju jer im je najvažnije samopoštovanje'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:52