DRUGI U HRVATSKOJ

FOTO: IKEA STIGLA U SPLIT Otvoren dostavni centar švedskog giganta, evo kako će funkcionirati i koliko će se naplaćivati preuzimanje robe

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.09.2017. u 16:57

Bozidar Vukicevic / CROPIX

 

IKEA je danas u Splitu otvorila svoj dostavni centar, inače drugi takav u Hrvatskoj. Prvi se već nalazi u Rijeci. Dostavno mjesto u trgovačkom centru City Center One zamišljeno je kao lokacija na kojoj će kupci moći preuzeti proizvode koje su prethodno naručili preko internetske trgovine ili su ih kupili u robnoj kući IKEA Zagreb.

Time će se, prema najavama iz ovog švedskog giganta, skratiti vrijeme dostave, dok će troškovi preuzimanja robe u splitskom centru iznositi fiksno 99 kuna za narudžbe do 1000 kilograma težine.

– Kao što smo ranije najavili, trenutačno smo fokusirani na kupce na obali, pa nakon Rijeke otvaramo i dostavni centar u Splitu, a u planu je još nekoliko njih. Kontinuirano ćemo nastaviti istraživati načine kojima svoju ponudu možemo učiniti još dostupnijom većini građana u Hrvatskoj, što uključuje i unaprjeđivanje cijena dostave – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Suzana Rumbak Baretić, menadžerica logistike robne kuće IKEA Zagreb.

Procedura preuzimanja proizvoda je jednostavna: najprije je proizvode potrebno naručiti preko interneta ili ih kupiti u robnoj kući u Zagrebu, te odabrati opciju da ćete robu preuzeti u dostavnom centru u Splitu. Nakon što artikli stignu, kupac dobiva poruku da je roba spremna za preuzimanje te je može preuzeti tijekom sljedeća tri dana za radnog vremena dostavnog centra, koji će biti otvoren svih sedam dana u tjednu.

Iznos od dodatnih 99 kuna za dostavu biti će isplativ za sve narudžbe iznad 1000 kuna, dok će za niže iznose i dalje manje uzimati "mali" dostavljači koji svoje usluge nude preko oglasnika, a koji kupnju i dostavu artikala iz robne kuće IKEA Zagreb naplaćuju između 10 i 12 posto, uz donošenje naručenog direktno do kućnog praga kupaca. U slučaju "službene" dostave i dalje vam preostaje transport od Cityja do vaše adrese.

 

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo