AKCIJA NA SJEVERU ZAGREBA

FOTO: ISPRED KULMEROVI DVORA NIKADA NIJE BILO ŽIVLJE Todorićev otac Ante napustio dvorac, neutješni psi gledaju preko ograde...

 
 Boris Kovačev / Hanza Media

Policija je rano jutros ušla u Kulmerove dvore. Tri policijska vozila stigla su rano jutros, nešto prije šest sati, u imanje na Šestinama, a jedno vozilo je ispred ulaza u taj kompleks.

Na velebnom imanju u kojemu živi obitelj Todorić zbog policijske akcije tijekom jutra se stvarala sve veća gužva. U kompleks je oko 6.:30 ušao Range Rover, a ispred ograde se parkirao još jedan automobil. Iz njega je izašla jedna žena, inače zaposlenica iz Dvora, te je počela urlikati na novinare: 'Lešinari!' Poslije je ušla u vilu u pratnji policije.

Nedugo potom ispred Kulmerovih dvora parkirao se još jedan automobil. Iz njega je izašao jedan stariji gospodin, policija ga je dočekala i odvela u kompleks.

Nakon 7 sati u Kulmerove dvore stigao je odvjetnik Nikola Mandić te poznati odvjetnički par Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, kako bi nazočili policijskim pretresima. Ispred Kulmerovih dvora snimljen je i kamion gradske Čistoće, u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Nešto kasnije tijekom jutra, Ante Todorić, otac Ivice Todorića, napustio je Kulmerove dvore u osobnom automobilu.

Policija se zasad nije oglasila o 'akciji Agrokor', a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da "sve poslove vezane uz Agrokor" koordinira Državno odvjetništvo. Javnost će o tome biti pravodobno obaviještena.

Podsjetimo, obitelj Todorić u Kulmerove dvore u zagrebačkim Šestinama uselila je 2006., a danas u zemljišnim knjigama na toj nekretnini “nema tereta”, iako je posljednja zabilježba u iznosu od 100 milijuna eura bila aktivna do 2015. Međutim, izvor blizak obitelji Todorić govori nam da su osobnom imovinom za posljednji kredit Agrokora podignut kod Sberbanka garantirali Ivica i Ante Todorić.

Vlasnici imanja u Šestinama su Ivica Todorić i njegovo troje djece, Iva, Ante i Ivan, a to znači da je dvojac garantirao polovinom imanja jer se na svakoga od njih u zemljišnim knjigama vodi jedna četvrtina imanja. U tu garanciju ulazi i vila na Pantovčaku 198 u kojoj su mladi Todorići odrastali, a koja je danas u vlasništvu Ante Todorića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:01