POVRATAK

FOTO: IZRAELSKI AVIONI F-16 VRATILI SE U SVOJU BAZU Pogledajte kako je izgledao njihov let nad Kninom iz perspektive pilota hrvatskog MiG-a 21

 
Fotografije snimljene iz MiG-a
 Hrvatsko ratno zrakoplovstvo

Tri izraelska višenamjenska borbena aviona F-16 Barak koji su u četvrtak doletjeli u Hrvatsku sigurno i uspješno su se u nedjelju vratili u svoju bazu u Izraelu, potvrđeno name je u Ministarstvu obrane.

Dva od tri Baraka nadletjela su u nedjelju Knin sudjelujući tako u proslavi Dana pobjede. Kninsku su tvrđavu, na kojoj su u tom trenutku bili visoki uzvanici na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem, nadletjeli u formaciji s dva hrvatska MiG-a 21.

Kao što je poznato, Hrvatska je donijela odluku o nabavci 12 rabljenih izraelskih borbenih aviona F-16 Barak, a prvi bi našim oružanim snagama trebali biti isporučeni za oko dvije godine.

Inače, iz MORH-a su u nedjelju objavili dvije fotografije izraelskih aviona u letu snimljene iz jednog od hrvatskih MiG-ova. Na fotografijama je vidljiv i drugi hrvatski MiG koji je u tom trenutku letio.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo
Fotografije snimljene iz MiG-a
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo
Fotografije snimljene iz MiG-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:50