UDOMLJENA U PREDSJEDNIČKIM DVORIMA

FOTO: 'JÉ PADELARIĆ, MA J’ MOJÁ I NAJLIPŠA I NAJBOJA NA SVITU!' Na Pantovčak stigla labradorica Kika, predsjednica joj posvetila dirljivu poruku

 
 Facebook

Labradorica Kika, koju je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila udomiti tijekom posjeta Skloništu za životinje u Virovitici prije manje od dva tjedna, stigla je na Pantovčak.

Nakon kastracije i svih veterinarskih kontrola šestomjesečna Kika je od danas i službeno prvi hrvatski pas.

Kika je od udruge Prijatelji životinja dobila poklon za bolji početak u Uredu predsjednice, gde će imati najhumanije uvjete i puno prostora za igru. Ostale donacije na Pantovčaku neće primati, piše Dnevnik.hr.

- Ako netko baš želi donirati, bolje da to donira azilima za pse, rekla je predsjednica i dodala da ako netko baš želi Kiki pokloniti igračku, to može učiniti.

Ured predsjednice

Predsjednica je sama platila izradu kućice za psa, na koju su djelatnici Ureda napisali Kikino ime. Kako je potvrdila predsjednica, ona će iz vlastita džepa plaćati hranu, kontrole i sve što bude potrebno za Kiku.

Kako piše Dnevnik.hr, u subotu će na Pantovčaku biti organizirani Dani otvorenih vrata posvećeni životinjama u skloništima. U Uredu predsjednice žele tako upozoriti na problem životinja u azilu i potaknuti ljude na udomljavanje pasa i drugih životinja.

Ured predsjednice

- Jé padelarić, ma j’ mojá i najlipša i najboja na svitu!, riječi su koje je Grabar-Kitarović na Facebooku posvetila svojoj ljubimici uz nekoliko fotografija.

Tijekom obilaska Skloništa prije dva tjedna pažnju predsjednice privukla je Kika, šestomjesečna mješanka labradora, koja je tako postala 'prvi pas' Pantovčaka.

Ured predsjednice

- Ideš na Pantovčak, Kika. Što kažete, meni se ime sviđa, a vama? Nek ostane Kika. Bit ćeš veliko osvježenje među onim velikim psima koje imamo tamo. Baš osjeti kada treba privući pozornost, baš se umilila, tepala je Kiki tada raznježena predsjednica.

- Imat ćeš puno prostora za trčanje, baš će ti biti lijepo, mala, govorila je kujici predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:56