RASPUŠTEN SABOR

FOTO: 'JE L' NEKO ME SABOTIRA?' Jandroković povodom raspuštanja Sabora objavio selfie iz sabornice i citirao svojeg omiljenog repera

 
Gordan Jandroković
 Boris Kovačev / CROPIX

Deveti saziv Hrvatskog sabora zasjedano je ukupno 421 dan tijekom kojih je odradio 1702 točke dnevnog reda, što je najveći broj u proteklih nekoliko saziva, izvijestio je u ponedjeljak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

„Imali smo 421 dan zasjedanja, što je više nego su imali prošli sazivi, primjerice peti je imao 298, šesti 332, sedmi saziv 393, a osmi saziv 58 dana zasjedanja”, izvijestio je Jandroković na konferenciji za novinare nakon raspuštanja Sabora.

Dodao je kako je deveti saziv Sabora zajedao ukupno 2938 sati, te odradio 1702 točke dnevnog reda, a da o velikoj aktivnosti svjedoči i podatak o gotovo 50 tisuća javljanja zastupnika i zastupnica u različitim formama, te o postavljenih 2873 zastupničkih pitanja. U devetom sazivu donijeto je ukupno 735 zakona.

„Bez obzira na sve prigovore koji idu na račun saborskih zastupnika čini mi se da smo dinamizirali rad, donijeli smo i dva puta promjene Poslovnika kako bismo radili efikasnije, brže i bolje i mislim da se to iz statistike vidi”, ocijenio je Jandroković.

Od novosti koje su uvedene u rad Sabora Jandroković je izdvojio osim promjene saborskog Poslovnika koje su dinamizirale rad i novčano kažnjavanje zastupnika koji neopravdano ne dolaze na sjednice , uvođenje znakovnog jezika, najavu tjednog plana zasjedanja, te video prijenos sjednica saborskih odbora.

Kao najvažniji zakon koji je Sabor donio izdvojio je lex Agrokora kojim je spašeno više desetaka tisuća radnih mjesta, te zakon o sustavu domovinske sigurnosti i zakon o hrvatskim braniteljima.

Posebno će mu, kako je kazao, ostati u sjećanju početka epidemije koronavirusa i potres u Zagrebu kada je Sabor radio bez prestanka unatoč zahtjevnim okolnostima, te selio u hotel Westin i staru zgradu Ine.

"U odnosu na ostale parlamente u Europi tu smo ostvarili zaista jako dobre rezultate", kazao je Jandroković podsjetivši da je u takvim okolnostima donesen zakon o sustavu civilne zaštite i zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Što se tiče predsjedanjem Vijećem EU-a Jandroković je ustvrdio da se nažalost nije moglo ostvariti sve što se planiralo s obzirom na epidemiju koronavirusa.

Zaključio je da su sada nakon raspuštanja Sabora pred nama parlamentarni izbori te izrazio nadu da će se većina brzo formirati i sastaviti Vladu koja će se dalje nositi s izazovima.

Zahvalio je također svim predstavnicima medija koji su u proteklom razdoblju pratili rad Sabora.

Također, Jandroković, čija je dosadašnja komunikacija na društvenim mrežama bila skupna, putem HDZ-ovih profila, u ponedjeljak je otvorio i svoje osobne profile na Facebooku i Instagramu.

Predsjednik Sabora je, između ostalog, na Instagram profilu, očito povodom raspuštanja Sabora, objavio i prvi selfie i to iz sabornice, a u opis fotografije je stavio citat 'Je l' neko me sabotira?' iz pjesme "Kako to" splitskog repera Vojka V, čiju je pjesme citirao već u nekoliko navrata.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Je l' neko me sabotira?

Objavu dijeli Gordan Jandroković (@gordan.jandrokovic)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:16