FRANE LUČIĆ

FOTO: JEDINI VATROGASAC KOJI JE PREŽIVIO KORNATSKU TRAGEDIJU POSJETIO MJESTO POGIBIJE SVOJIH KOLEGA 'Vlast se izruguje mojoj žrtvi i ozljedama'

 
 Jure Miskovic / CROPIX

Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio tragediju na Kornatima, posjetio je u ponedjeljak mjesto stradanja 12-orice svojih kolega i zapalio im je svijeće, piše Dnevnik.hr.

Lučiću je ovo prvi privatni posjet mjestu gdje je prije 11 godina tijekom intervencije zadobio teške tjelesne ozljede. Prošle je godine naime nazočio rekonstrukciji stradavanja.

FOTOGALERIJA: Frane Lučić posjetio Kornat povodom obljetnice tragedije

Lučić je nakon kornatske tragedije tužio Republiku Hrvatsku i Grad Šibenik te DVD i Općinu Tisno. Ti predmeti do dan danas nisu zaključeni, a Lučić nije dobio odštetu koju traži.

Posjetivši Kornat tri dana prije 11. obljetnice tragedije, Lučić je na to ponovno ukazao u pismu koje je pročitao.

- Drage moje kolege, slava Vam i zavidim Vam što i ja nisam s Vama smrtno nastradao, odnosno, kad me već nije spržilo do neprepoznatljivosti kao Vas, da sam barem umro od dehidracije čekajući pomoć koja nikako ne dolazi. Razlog je što sam nastradao spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima, rekao je Frane Lučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:47