PRIMANJE U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

FOTO Josipović: Socijalna pravda je najvažnija u vrijeme krize

 Neja Markičević / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović priredio je večeras primanje u povodu Dana državnosti istaknuvši da je ova godina obilježena teškom gospodarskom krizom, ali izrazio uvjerenost da se u borbi protiv nje provedba vladinih reformi i zahtjev za socijalnu pravednost međusobno ne isključuju.

Sindikati objavili: Imamo 720.078 potpisa za referendum!

"Podržavam vladine gospodarske mjere koje će pridonijeti provedbi reforme, ali podsjećam da je Hrvatska i socijalna država te da je socijalna pravednost u vrijeme krize posebno važna", rekao je predsjednik Josipović u svome govoru predstavnicima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti i drugim gostima na svečanom primanju u svom uredu.

Primanju su nazočili i premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Sabora Luka Bebić, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić te brojni ministri i saborski zastupnici i drugi.

Predsjednik je istaknuo kako socijalna pravednost ne znači samo pravedan raspored tereta krize, nego i pravo radnika na pristojnu plaću, dostojanstvo i socijalnu sigurnost.

Istaknuo je kako velik broj potpisa prikupljenih za referendum o ZOR-u jasno pokazuju da građani žele socijalnu pravdu.

Kao krivce za krizu naveo je nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji te neodgovornosti u obnašanju državne vlasti, zbog čega smatra da za izlazak iz krize neće biti dovoljne samo mjere gospodarskog razvoja, već i beskompromisna borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, borba protiv nerada i neodgovornosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:37