POMORSKA NESREĆA

FOTO: KATAMARAN SE ZAMALO ZABIO U GRADSKI MOST U ZADRU Dvije osobe su ozlijeđene, neslužbeno doznajemo da su otkazale komande

    AUTOR:
    • Zadarski.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2019. u 09:10

Luka Gerlanc / CROPIX

 

Jadrolinijin katamaran "Novalja" koji povezuje otoke Ist i Molat sa Zadrom nasukao se na lukobranu gradske luke jutros oko 7.40 sati. Iako je u katamaranu bilo dvadesetak putnika, prema prvim neslužbenim informacijama jedan mornar je ozlijedio ruku, a jedan stariji putnik zatražio je liječničku pomoć, prenosi Zadarski.hr.

Kako neslužbeno doznajemo do nasukavanja je došlo zbog otkazivanja komandi. Katamaran je jutros ušao u luku i kretao se prema gradskom mostu kad je zapovjednik shvatio da su mu komande otkazale. No odlučio je da motor ne gasi i nekako je katamaran uspio okrenuti za 180 stupnjeva tako da ne udari u gradski most, usmjerivši ga prema Đigi. Tamo je uspio izbjeći velike jahte na vezu tako da nikoga nije oštetio i nasadio se na rivu.

Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Katamaranu je oštećena donji dio pramca kojim je udario u obalu.

- Bilo nas je oko dvadesetak na brodu. Ušli smo u luku kada su otkazale komande. Kapetan je pokušao izaći iz luke kako ne bi udario u most, ali nije uspio i udario je u Đigu. Mislim da je odlično reagirao i da je ovo bilo najbolje rješenje, rekao nam je jedan od putnika s katamarana "Novalja".

O nasukavanju katamarana "Novalja" koje se dogodilo jutros oko 7.40 sati oglasila se i Jadrolinija:

- Danas je tijekom dolaska u Zadar nešto prije 8 sati, na redovnoj liniji Ist - Molat - Zadar katamaran "Novalja" udario u gat na ulazu u putnički dio gradske luke. Putnici su iskrcani s broda, a u tijeku su standarde procedure tijekom ovakvih nezgoda. Prema prvim informacijama nema ekološkog onečišćenja mora, a katamaran je pretrpio oštećenja trupa. Linija s polaskom iz Zadara u 13 sati bit će redovno održana zamjenskim katamaranom, navodi se u priopćenju.

FOTOGALERIJA: Nasukani katamaran u Zadru

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo