SMJENA TURISTA

FOTO Kilometarske kolone: Na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona 4 km

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2012. u 14:26

Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Promet na autocesti A1 vrlo je gust, osobito na dionici Zagreb -Bosiljevo u oba smjera, a pojačan je promet i na ulazu na naplatu Lučko u smjeru Karlovca, dok je na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona oko 4 km, izvijesti je Hrvatski autoklub.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se djelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 8 km.

U koloni se vozi i na autocesti A 7 prema GP Pasjak i Rupa. Na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Zagreba kolona je 2 km, a u smjeru Rupe oko 1 km.

Promet je pojačan i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, a na naplati Trakošćan u smjeru Maclja kolona je oko 1,5 km.

Do povremenih zastoja dolazi i na izlazu s otoka Krka na Krčkom mostu te na čvoru Oštrovica na izlazu s autoceste A6 Rijeka- Zagreb u smjeru Crikvenice.

Pojačan je promet i duž Jadranske i Ličke magistrale te na riječkoj obilaznici na čvoru Sveti Kuzam u smjeru Bakra.

Vozila iz prometnih nezgoda na 11. i 12. dionice Zagreb-Karlovac u smjeru mora te na dionici Maslenica-tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba uklonjena su, no zbog izrazito gustog prometa i ograničenja brzine vozi se usporeno u kolonama od NP Lučko u smjeru Jastrebarskog te od čvora Zadar 1 tunelu Sveti Rok.

Na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta (D1) zbog odrona vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom, a povremeno dolazi do stvaranja kolona.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama danas je do 14 sati i u nedjelju, 19. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti (D1).

Putnički je promet pojačan u oba smjera na GP Plovanija, Rupa, Kaštel, Bregana i Macelj. Ulazak je pojačan na GP-ima Mali Prolog, Metković, Županja i Stara Gradiška, a izlazak na Pasjaku.

U većini trajektnih luka pojačan je priljev vozila, a trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Izdvajamo