SKUPLJA IH 25 GODINA

FOTO: KRAPINA DOBILA MUZEJ OLDTIMERA Poznati zagorski poduzetnik i autoprijevoznik u novu je zgradu muzeja investirao više od šest milijuna kuna

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.09.2017. u 22:58

Krapina, 080917.
U Krapini je otvoren Muzej oldtimera Presecki na povrsini od 1100 kvadrata. U postavi muzeja je 20-ak automobila, 60-ak motocikala i 3 autobusa cija je ukupna vrijednost oko 5 milijuna kuna.
Na fotografiji: vlasnik muzeja Antun Presecki.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Vlasnik muzeja Antun Presečki

 

U Krapini je otvoren privatan Muzej oldtimera u sklopu poslovnog centra Presečki grupe. U novoj zgradi muzeja, vlasnik Antun Presečki, izložio je na 1100 kvadratnih metara površine dvadesetak automobila, šezdesetak motocikala i tri autobusa, većinom iz 50-tih, 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća.

"Automobili su moja velik ljubav i sakupljao sam ih i restaurirao 25 godina. Danas vrijede više od pet milijuna kuna, ali što budu stariji vrijednost će im rasti", rekao je Presečki, poznati zagorski poduzetnik i kolekcionar oldtimera koji je u novu zgradu muzeja investirao više od šest milijuna kuna.

Najstariji automobil i jedan od navrednijih je Mercedes iz 1924. godine, dok je Presečkom jedan od najdražih, crveni Morgan iz 1935. godine. U sklopu muzeja nalazi se i dječja radionica u kojoj će mladi učenici učiti o povijesti automobila i prometa, a vlasnik planira otvoriti i radionica za restauraciju oldtimera. (piše Biserka Ranogajec)

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo