SVEČANOST

FOTO: KRSTIČEVIĆ NA PROSLAVI OBLJETNICE UTEMELJENJA RATNOG ZRAKOPLOVSTVA 'Danas preuzimamo novi remontirani helikopter Mi-171 Sh'

 
 T.Brandt / MORH

U vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku u srijedu je održano središnje obilježavanje 27. obljetnice utemeljenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a), a u sklopu svečanosti službeno je predstavljen remontirani helikopter Mi-171 Sh, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

T.Brandt / MORH

Izaslanik predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH i predsjednika Vlade RH, ministar obrane Damir Krstičević rekao je da su hrvatski zrakoplovci u Domovinskom ratu dali nemjerljiv doprinos pobjedama Hrvatske vojske, a podsjetio je i na teške početke Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

T.Brandt / MORH

Ministar Krstičević rekao je da se Hrvatska vojska u posljednje dvije godine sustavno obnavlja i jača, što uključuje i nabavu nove opreme, a posebno je istaknuo preuzimanje prvog remontiranog helikoptera, navode iz MORH-a.

T.Brandt / MORH

„Danas je značajan dan za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, osim svečanosti proslave, danas preuzimamo novi remontirani helikopter Mi-171 Sh", kazao je Krstičević.

T.Brandt / MORH

Podsjetio je i na veliki doprinos HRZ-a u stvaranju hrvatske države, dodavši da su pokrenuti projekti sustavnog opremanja ove zahtjevne grane pobjedničke Hrvatske vojske. "Država koja nije u stanju štititi svoje nebo ne može biti sigurna ni u svoju budućnost“, rekao je ministar Krstičević.

T.Brandt / MORH

T.Brandt / MORH

Podsjetivši da su u sastav HRZ-a već ušli helikopteri Kiowa Warrior, a dolaze i moćni američki helikopteri „Crni Jastreb“, ministar Krstičević je rekao: “Kao pouzdana i vjerodostojna članica NATO saveza, prelazak na zapadnu tehnologiju je jedini mogući i ispravni put“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:27