REAGIRAO SDSS

FOTO: 'MILORADE, TO SE NE ZABORAVLJA!' Nove napetosti u Uzdolju, kod kafića u kojem su pretučeni Srbi osvanuo transparent...

 
 SDSS / Facebook

Društvenim se mrežama ovih dana proširila fotografija koja prikazuje nekolicinu mladića ispred kafića u Uzdolju, gdje su prije manje od dva tjedna huligani demolirali kafić i pretukli goste srpske nacionalnosti. Nepoznate osobe, za koje se samo nagađa da su pripadnici Bad Blue Boysa, razvukle su transparent s natpisom:

'Milorade, to se ne zaboravlja!'

Uz taj imali su još dva velika transparenta s natpisima: 'BORIČEVAC – 11 staraca, 44 žene i djece, BOSANSKO GRAHOVO – 62 žrtve, BROTNJA – 37 žrtava, ŽUPA DRVAR – potpuno pobijena, KRNJEUŠA – 200 žrtava, KULEN VAKUF – 900 žrtava' i 'Pijetet sa žrtvama uvijek je u nama; ubojstva djece, žena i starijih bez imalo srama'.

Jedan lokalni stanovnik rekao je za Novosti da su se mladići dovezli u automobilima zagrebačkih registracija. Dodao je i da od incidenta koji se dogodio 21. kolovoza u mjestu vlada nesigurnost i strah među stanovništvom.

Iz PU šibensko-kninske rekli su kako je policija tog dana čuvala objekt, no nije bilo prijava remećenja javnog reda i mira.

Zbog organiziranog ispada u Uzdolju, kad su napali goste jer su pratili utakmicu Crvene Zvezde, idućih mjesec dana iza rešetaka šibenskog zatvora provest će D. P. (28), J. M. (19), J. N. (21) i D. L. (19). Tereti ih se za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari te da su pet osoba lakše ozlijedili iz mržnje. Za još petoricom iz ekipe se traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:29