ISTINA O ODIJEVANJU

FOTO: MODNI EKSPERTI DONIJELI SUD Tko je na konstituiranju Sabora promašio kombinaciju, tko je prekršio bonton, a tko je bio besprijekorno dotjeran

 EPH

Za konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora naši su se zastupnici, a posebno zastupnice pažljivo dotjerali.

Doduše, prilika je to i zahtijevala.

No, tko je u tome pretjerao, a tko dobro odabrao pitali smo stručnjake koje smo potražili među hrvatskim stilistima.

Ivan Friščić i Renata Grčić kratko su nam prokomentirali nekoliko zastupničkih odjevnih kombinacija u kojima su se u ponedjeljak pojavili na Markovu trgu, a dali su i svoj sud o izgledu predsjednice...

Margareta Mađerić (HDZ)

Ivan Friščić: Haljina mi se sviđa i dobro joj pristaje. Odabrala je dobar kroj koji naglašava liniju tijela i boju prigodnu za stranku iz koje dolazi. Pretpostavljam da je to bila neka ideja: da na konstituirajuću sjednicu Sabora dođe u boji koja simbolizira njezinu stranku. Ni u čemu nije pretjerala. Sve je decentno. Kad zamišljam političarku odjevenu u nešto što nisu klasična suknja i sako, onda je to otprilike to.

Renata Grčić: Odličan odabir boje haljine i kroja koji laska njenoj figuri. Jedino su naušnice mogle biti malo decentnije.

Branimir Glavaš (HDSSB)

Ivan Friščić: Preveliko odijelo i šešir na glavi u zatvorenom prostoru su ono što prvo primjećujem. No, čini mi se da ćemo se na taj šešir morati naviknuti. Inače, prema bontonu, po ulasku u neku prostoriju skidamo šešir, pa ne razumijem zašto ga Glavaš nosi u Saboru, ali to je već neki njegov zaštitni znak, dio tradicije i poruka koju ja ne razumijem. I kravata je malo preduga. Ona treba sezati do pojasa, a ne ispod i mislim da bi ljudi u visokoj politici to trebali znati.

Renata Grčić: Šešir je već njegov zaštitni znak i bilo bi neobično vidjeti ga bez njega. Bio bi elegantniji da je zakopčao sako jer mu je kravata preduga.

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica

Ivan Friščić: Vrlo decentno i lijepo. Primjereno prilici.

Renata Grčić: Odlično joj pristaje narančasta boja. Kaput je jako interesantan i uklapa se u cijeli look. Jedino što odskače su crvene cipele. Posebna pohvala za frizuru.

Josipa Rimac (HDZ)

Ivan Friščić: Ona se pojavila odjevena u svom već prepoznatljivom stilu. I kao i zastupnica Margareta Mađerić također je odabrala plavu boju. Čini mi se da su gumbi previše za Sabor, a ni cipele mi se ne sviđaju. Sva se ‘uplavila’. Cipele mi odskaču od te kombinacije. Možda zato što su sjajne.

Renata Grčić: Lijepo joj pristaje taj mariner stil, cipele su možda malo previše jer su gumbi već dovoljno sami po sebi upadljivi.

Gordana Rusak (HRID)

Ivan Friščić: Ovo mi se uopće ne sviđa. Ni haljina, ni ogrlica, ni taj satenski bolero. Kroj haljine joj uopće ne odgovara. Ne pristaje figuri i nimalo ne laska. Prezatvorena je oko vrata, a kada haljina viri ispod ogrlice, također nije dobro. Ni ta ogrlica i uzorak na njoj mi se ne sviđaju. Općenito, treba biti oprezan s uzorcima.

Renata Grčić: Bolero je definitivno prekratak, bolji izbor bi bio sako. I haljina nikako ne pristaje njenoj figuri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:37