SVEČANO OTVORENJE

FOTO Na 16. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane u Dubrovniku više od 130 izlagača: 'Interes je ogroman, neki nisu mogli doći zbog manjka prostora'

 
 Tonci Plazibat / CROPIX

Na 16. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji se od četvrtka do nedjelje održava u Dubrovniku, sudjeluje više od 130 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Voditelj sajma Vedran Kraljević istaknuo je na svečanosti otvorenju u petak da je Mediteranski sajam bio temelj i platforma razvitka na području zdrave prehrane, a premda danas sličnih sajmova ima puno, dubrovački je sajam ostao prepoznatljiv kao najznačajniji.

“Ove godine ponudili smo pregršt događanja, a prije svega korisna predavanja o korištenju mjera potpore”, rekao je Kraljević. Ove godine dodatno je pojačan interes izlagača no zbog nedostatka prostora, njih 70-ak nije moglo nastupiti, dodao je.

„Zbog naše prepoznatljivosti na državnoj razini svake godine imamo ogroman interes izlagača. U roku od dvije godine moramo pronaći veći prostor. Imam konkretne ideje i lokacije. Dobili smo pozitivan odgovor gradonačelnika i zamjenika župana“, rekao je Kraljević.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković iskazao je nadu da će dubrovački hotelijeri i ugostitelji ubuduće još više promovirati domaću proizvodnju.

FOTOGALERIJA: 16. Mediteranski sajam zdrave prehrane u Dubrovniku

„Promovirati domaća poljoprivredna gospodarstva je dvostruka dobrobit. Našu osnovnu turističku ponudu mogu nadograditi proizvodi iz Slavoniji, ali i iz krškog kraja ili primorja. Konkurencija se budi i presuđuje kvaliteta, a to znači baš promovirati ovakve proizvode u turizmu“, rekao je Franković.

U sklopu sajma posjetiteljima su, uz ostalo, ponuđena i predavanja Hrvatske gospodarske komore (HOK) o brendiranju kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga, a bit će predstavljene mjere potpore Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) malim gospodarstvima, te smjernice i izazovi zajedničke poljoprivredne politike 2021.-20127. godine.

Svoju knjigu „Mediteranska kuharica“ predstavit će Veljko Barbieri, koji će održati i gastronomsko-literarnu prezentaciju i kuharsku radionicu.

Okupljene sudionike pozdravilu su i zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, predsjednica HGK Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić, zamjenica voditelja sajma Matea Kraljević te Nike Labaš iz Valamar Riviere.

Mediteranski sajam održava se u organizaciji tvrtke Dubrovnik Sun i u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:10