METROPOLU BRANI NASIP

FOTO: NABUJALA SAVA U ZAGREBU IZLILA SE IZ KORITA Vodostaj zbog obilnih kiša značajno porastao, uvedene su redovite mjere obrane od poplave

 Željko Puhovski / CROPIX

Tijekom protekla dva dana na slivu rijeke Save u Republici Sloveniji pale su veće količine oborina što je utjecalo na pojačani dotok i povećanje vodostaja Save u Zagrebu.

Vrh vodenog vala rijeke Save na području grada Zagreba očekivao se oko ponoći, a prema podacima na službenim stranicama Hrvatskih voda, u subotu u 8 sati izmjerena je razina od 383 cm zbog čega su uvedene redovne mjere obrane od poplava.

To je bio i vrhunac ovog vala, nakon čega je vodostaj počeo opadati, no s obzirom da bi i u sljedećim danima povremeno moglo biti još kiše, moguće je da će razina vode ponovno rasti.

Očekivani protoci rijeke Save nisu alarmantni, kako za grad Zagreb, tako i za područja nizvodno od grada Zagreba te se očekuje da će vodni val rijeke Save proći nizvodno bez većih posljedica.

Naš fotoreporter Željko Puhovski snimio je u subotu izlijevanje Save iz korita na području oko zagrebačkog Mosta slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:15