HAVARIJA TRAJEKTA

FOTO: Naftna mrlja se pojavila i na kupalištu Bačvice!

Informacija je odmah prenesena Lučkoj kapetaniji koja je na terenu utvrdila da je dojava točna i da je emulzija 'pobjegla' izvan brane prema Bračkom kanalu pa završila na omiljenom splitskom kupalištu
 Feđa Klarić/CROPIX

SPLIT - Nakon sinoćnje havarije Tina Ujevića , velika naftna mrlja je iz splitske trajektne luke doplutala i do kupališta Bačvice pa je dio dežurne ekipe poslan i tamo radi tretiranja sa apsorbentima i disperzantima izvan ograđenog područja.

Informacija nam je potvrđena u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, a u splitskom Županijskom centru 112 doznajemo da su tijekom noći na utorak primili čak 30-ak poziva uznemirenih građana do kojih je stizao intenzivni miris nafte.

VIDEO, FOTO, Jutro nakon havarije trajekta: Grad guši intenzivan miris nafte

Do jutra su se građani već informirali, pa su se i telefoni centra 112 utišali, no u utorak oko 10 sati je stigao poziv građana koji je primijetio u moru na Bačvicama mrlju dugu 50-ak i široku oko 3 metra.

Informacija je odmah prenesena Lučkoj kapetaniji koja je na terenu utvrdila da je dojava točna i da je emulzija „pobjegla“ izvan brane prema Bračkom kanalu pa završila na omiljenom splitskom kupalištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:25