TURISTIČKA ŠPICA

FOTO: NEPODNOŠLJIVI SMRAD ŠIRI SE LUKOM JEDNOGA OD NAJLJEPŠIH DALMATINSKIH OTOKA Fekalne vode istječu iz kanalizacije već 10-tak dana

 
 Dubrovački vjesnik/čitatelj

I tijekom ove turističke sezone, Lastovo je odredište brojnih nautičara i ljubitelja Mediterana kakav je nekada bio. Na radost svih istinskih zaljubljenika u ljepote Jadranskog mora, život na ovom pučinskom otoku se održava. Dapače, mještani žive punim ritmom i uživaju u blagodatima netaknute prirode.

Međutim, vjerojatno zbog brojnih turista, ali i nedovoljne skrbi o komunalnom standardu i potrebama otočana, ovih su dana gosti Lastova neugodno iznenađeni činjenicom da se u Ublima, neizostavnom odredištu na kojem brojni nautičari "tankaju" gorivo u svoje jahte, širi nepodnošljivi vonj, javlja Dubrovački vjesnik.

Naime, u jeku turističke sezone, u zamahu ferragosta, niz državnu cestu u luci Ubli kojeg nazivaju i "vratima otoka Lastova", fekalne vode ističu na predjelu između bazilike sv. Petra iz IX stoljeća i dječjeg igralište.

Nautičarima su i mještani potvrdili kako je taj problem uočljiv posljednjih desetak dana, te ih još više čudi kako je to tako. Ističu kako po mnogo čemu imaju dojam da to nikoga baš previše i "ne dira" i čude se da lokalni komunalci dozvoljavaju stanje koje, potencijalno, može dovesti do zaraze širih razmjera.

Dok se nešto konkretno ne poduzme, turisti će i dalje prolaziti "začepljenog" nosa. Istodobno, otočani će sa svojim vozilima voziti cik- cak ili sredinom kolnika kako bi izbjegli fekalne vode što izviru iz kanalizacijskog otvora.

Dubrovački vjesnik/čitatelj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:14