NEVRIJEME POHARALO HRVATSKU

FOTO: NEVJEROJATNI PRIZORI IZ MASLENICE 'Naletio sam na prevrnuti poljski šleper, dok sam davao izjavu policiji, tik uz nas prevrnuo se još jedan'

 
 čitatelj Jutarnjeg, čitatelji Slobodne Dalmacije

Zbog olujnog vjetra trenutno nema otvorene ceste za teretna vozila iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno, a u prekidu su i neke trajektne i brodske linije, izvijestio je u srijedu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Posedarja i starog Masleničkog mosta, državna cesta Gračac-Knin, Maslenica-Zaton Obrovački, Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

Kako primjećuje Morski.hr, iznimno je rijetko da se zbog bure moraju zatvoriti oba maslenička mosta. U ovom trenutku su prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda na starom Masleničkom mostu zabilježeni udari sjevernog vjetra do 53-54 m/s ili gotovo 195 km/h, dok su na Paškom mostu, koji je također zatvoren za sav promet zabilježeni udari od oko 60 m/s ili čak 216 km/h!

Bura je prevrnula i šleper na Masleničkom mostu. Jedan šleper je bura doslovno zarotirala na cesti dok je tegljač s prikolicom prevrnula, a naš čitatelj poslao nam je fotografije prevrnutog kamiona kod Maslenice.

FOTOGALERIJA: Orkanska bura prevrnula kamion kod Maslenice

- Naletio sam na izvrnute šlepere poljskih tablica. Udario sam u njih jer je ovo doslovno uragan. U trenutku dok sam davao policiji izjavu prevrnuo se još jedan šleper tik uz nas, ispričao je za Dnevnik.hr Marin Bucić, koji je i Jutarnjem poslao fotografije.

Kako nadalje izvkještava HAK, samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina), državna cesta Gračac-Obrovac i Gospić-Karlobag.

Zabrana za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle je na državnoj cesti između graničnog prijelaza i mjesta Ličko Petrovo Selo DC217, na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, na državnoj cesti DC1 brza cesta Solin-Klis te na cesti Križišće-Kraljevica.

Zabrana je za I i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom na dionici državne ceste Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac, autocesta između čvorova Orehovica i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja.

U prekidu neke trajektne i brodske linije

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska, Zadar-Ist-Olib-Premuda, Zadar (Gaženica)-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Supetar, Rogač-Split, Split-Vela Luka, Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska, Split-Vis; Orebić-Dominče, Valbiska – Merag

U prekidu su i brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice te katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Olib-Silba-Premuda-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar s polaskom iz Zadra u 20:00, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Milna-Vis, Split-Bol-Jelsa, Milna-Rogač-Split, Split-Hvar-Korčula.

Meteorolozi najavljuju da bi se vremenske prilike trebale početi smirivati tijekom četvrtka.

O kaosu koji je orkanski vjetar uzrokovao diljem Hrvatske opširnije pročitajte OVDJE.

Snimili prevrtanje kamiona na autocesti kod Dugopolja

Zbog olujnog vjetra u srijedu navečer su se prevrnula čak dva kamiona na autocesti blizu Dugopolja, javlja Slobodna Dalmacija. Policija je potvrdila da su u 19 i 30 sati zaprimili dojavu o prevrtanju teretnog vozila na kolnik na autocesti kod Biskog.

Srećom, vozač nije ozlijeđen, kao ni u slučaju drugog prevrtanja na obližnjoj lokaciji nešto više od sat vremena kasnije, u 20 i 45 sati.

Tom nevjerojatnom prizoru su svjedočili čitatelji Slobodne i snimkom zabilježili taj trenutak.

- Kaos je na autocesti prema Dugopolju, prevrnuo se šleper ispred našeg auta - javili su nam putnici koji su svjedočili razornim udarima vjetra kojima se teška prikolica šlepera nije mogla oduprijeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:51