CRVENO SLAVLJE

FOTO: ODRŽANA REVIJA U POVODU DANA CRVENIH HALJINA Modni događaj je osmišljen zbog podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.02.2019. u 00:01

Zagreb, 010219.
Dan crvenih haljina obiljezen revijom u Lisinskom koju su nosile zene koje su prezivjele mozdani udar. Danom crvenih haljina zeli se upozoriti na specificnosti mozdanog udara u zena.
Na fotografiji: Zdenka Kovacicek.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Zdenka Kovačiček

 

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog neurološkog društva i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba pokrenuta je zdravstveno-edukativna akcija „Dan crvenih haljina“.

Cilj ove opsežne akcije je podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena, upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života.

Obilježavanje „Dana crvenih haljina“ provodit će se svake godine, prvog petka u veljači, a završnoj svečanosti prethodit će tjedan javnih edukacija za građanstvo putem tribina, direktne komunikacije na štandovima i medijskih nastupa naših eminentnih stručnjaka.

Na svečanom obilježavanju „Dana crvenih haljina“ u KD Lisinski održana je revija crvenih haljina hrvatskim modnih dizajnera, a nastupile su i brojne glazbene zvijezde.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo