SPLIĆANE NE SMETA...

FOTO: OLUJNA BURA 'ZAKOČILA' DALMACIJU Zatvorena A1 kod Maslenice, prekinut i trajektni promet zbog udara i do 100 kilometara na sat!

 Zvonimir Barišin/EPH

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, a u perkidu su neke trajektne i katamaranske liniije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na mostu dr. F. Tuđmana u Dubrovniku, autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen,Sumartin-Makarska, te katamaranske linije Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Bura prekinula trajektni promet Sumartin - Makarska

Zbog jakog sjevernog vjetra i valova u Bračkom kanalu je od 15,30 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska.

Na Makarskom primorju puše bura prosječnom brzinom od 60-ak, a na udare i do 100 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava iz Makarske.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, vozačima se preporuča pozornija vožnja na Jadranskoj magistrali (državnoj cesti D8) kod Baškog Polja kao i na cesti od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:36