VJETROVITO U DALMACIJI

FOTO: OLUJNO JUGO BLOKIRALO TRAJEKTE DILJEM JADRANA Brojne linije u prekidu, problema ima i u cestovnom prometu

 
 Duje Klaric, Jure Miskovic / CROPIX

Zbog snažnih udara juga, većih od 100 kilometara na sat, u subotu je u prekidu nekoliko trajektnih i katamaranskih linija prema srednjodalmatinskim otocima na splitskome plovnom području.

Kako su izvijestili u splitskoj Metereološkoj postaji Marjan, ta postaja u subotu je registrirala udar juga od 108 kilometara na sat, ali prema dostupnim informacijama, to nije prouzročilo materijalne štete.

Zbog jakoga juga na moru trenutačno su u prekidu trajektne linije Makarska-Sumartin i Drvenik - Sućuraj, rekli su u poslijepodnevnim satima u splitskom Jadrolinijinom plovnom području.

Trajektna linija Split-Vela Luka-Ubli zbog loših vremenskih uvjeta na moru u subotu je otkazana, izvijestili su iz Jadrolinije. Na splitskom plovnom području također su, zbog jakoga juga, u prekidu i katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Bol-Jelsa.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba (HAK), jak vjetar usporava promet između čvorova Kikovica i Delnice autoceste A6 Rijeka-Zagreb, na A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Skradin i Bisko te Zagvozd i Ravča i na A10 Čarapine-Ploče. Mogući su odroni duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1).

Na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno zbog mjestimično jakih pljuskova kiše, velike količine vode na kolniku i jakoga vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:19