GRMLJAVINSKI SUSTAVI

FOTO: OLUJNO NEVRIJEME ZAHVATILO ISTRU Iznad Pule se nadvili prijeteći crni oblaci, u Rovinju vjetar oštetio krovove i lomio grane

 
Oblaci iznad Pule
 Nataša Sundara / IstraMet Facebook

Olujno nevrijeme u nedjelju poslijepodne zahvatilo je Istru, piše IstraMet.

Nad cijelim poluotokom nadvili su se grmljavinski sustavi, a u Rovinju su vatrogasci zbog moguće pijavice, jakog vjetra i oborina morali intervenirati na nekoliko mjesta.

Kako se vidi na fotografijama koje su podijeljene na Facebook stranici Istrameta, vjetar je oštetio krovove na nekim kućama te lomio grane s drveća.

Iznad Pule se pak nadvio veliki crni oblak, praćen kišom i snažnim vjetrom koji je uzrokovao i visoke valove.

VIDEO: Morena Bravar, IstraMet

Satelitska snimka pak pokazuje da su se oblaci nadvili nad gotovo cijelom zapadnom obalom Istre.

Rain Alarm
Nevrijeme u Istri

Tijekom večeri pljuska je stigao i do istočne strane poluotoka, što se vidi na snimci iz Labina.

VIDEO: Moreno Tencic, IstraMet

Inače, nevrijeme i jutros pogodilo Istru te je oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija iznjedrila više od 11.000 munja u samo 2 sata.

Državni hidrometeorološki zavod u prognozi za ponedjeljak kaže da se u prvom dijelu dana može očekivati promjenljivo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne se očekuje prestanak oborine i smanjenje naoblake.

U unutrašnjosti vjetar će biti uglavnom slab, u gorju umjeren jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, povremeno i jak jugozapadni i zapadni, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, na Jadranu između 16 i 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 18 do 24, u Dalmaciji i do 26 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:12