OVO SE DUGO NIJE VIDJELO

FOTO: OVO SE DUGO NIJE VIDJELO! MODRO JEZERO SE NAGLO NAPUNILO VODOM Imoćani oduševljeni, nakon tri mjeseca, ponovo mogu odahnuti...

 
 Braco Ćosić

Nakon puna tri mjeseca bez vode imotsko Modro jezero napokon je prije par dana opet dobilo vodu. Točnije, 17. prosinca u noćnim satima proradili su mu izvori. U utorak, samo dva dana poslije, dubina njegove vode već je na petom metru.

Braco Ćosić

Očito da su posljednje kiše bile itekako obilne jer ovako naglo punjenje vodom jezero poodavno nije doživjelo. U Imotskom kažu, a to je i istina, da Imotski ima ime, a prezime mu je Modro jezero. Imotski bez njega nije Imotski, piše Slobodna Dalmacija.

Braco Ćosić

Stoga nakon tri mjeseca zebnje opet u jezeru ima vode. Činjenica je, također, da je boja njegove vode upravo kada izvire i najljepša. Nebesko plava, očaravajuća za oko, bit će još nekoliko dana, a onda se boja mijenja.

Braco Ćosić

Zapravo, boja vode konstantno se mijenja, počevši od ovako plave, do tamno modre, nekada u jesen i zelene. Sve ovisi i o vremenskim prilikama, godišnjem dobu, ali i o nekim prirodnim pojavama, koje još nitko nije odgonetnuo. No, to i nije bitno, vele Imoćani, bitno je da je voda ponovno došla, da se Modro jezero puni i da će opet biti ukras svoga grada Imotskog.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:34