IŠKA KRALJICA

FOTO: POČINJE SKIJAŠKO LUDILO NA DALMATINSKOM OTOKU, STIŽU I STRANCI Oko 60 tona snijega prevezeno iz Like na maleni otok u zadarskom arhipelagu

    AUTOR:
    • Zadarski.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.12.2017. u 15:56

Veli Iz, 231217.
Na otoku Izu u mjestu Veli Iz danas se odrzava skijaski spektakl Iska kraljica koju organizira Mjesni odbor. Iz Lovinca u Lici stiglo je 60 tona snijega te ce se napraviti 50-tak metara staze. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / HANZA MEDIA

 

"Atmosfera je fenomenalna!", stižu prvi dojmovi s otoka Iža, gdje se danas održava „skijaška utrka“ Iška kraljica, piše Zadarski.hr.

Utrka je postala toliko popularna da na nju stižu i stranci, ima ih iz Švedske, Italije... Uz naše ljude, na Iž je pristiglo više stotina ljudi.

"Nevjerojatno ih je vidjeti kako silaze sa trajekta na otok, a nose skije. Vrijeme je toplo, no snijeg čeka, staza je napravljena", kaže nam jedan od gostiju.

Impresivnih 60-ak tona snijega prevezeno je kamionima iz Like na otok Iž, gdje je napravljena skijaška staza duga 50 metara.

Brodovi danas besplatno prevoze na otok Iž, utrka tek treba početi, nako toga slijedi i velika fešta, a mi donosimo prve dojmove koje je snimio naš fotoreporter.

 

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo