PRECIJENIO SE

FOTO: POGLEDAJTE SPAŠAVANJE ŠVEĐANINA KOJI SE UMALO UTOPIO KOD ZADRA Otplivao je gotovo pola kilometra od obale, ali onda se nije mogao vratiti...

 
 Alen Rukavina / LK Zadar

U petak u 19 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su hitan poziv očevidaca koji su u moru primijetili iznemoglog plivača 300 do 400 metara ispred gradske plaže Puntamika, izvijestila je Lučka kapetanija Zadar.

Slijedom dojave, službenici Lučke kapetanije Zadar odmah su isplovili u spasilačku akciju te na javljenu poziciju stigli u 19.10h.

U međuvremenu je do plivača doplovila i jedna manja privatna brodica pod hrvatskom zastavom, voditelj koje je pomogao službeniku LK Zadar pri izvlačenju plivača iz mora.

Alen Rukavina / LK Zadar

Nakon što je spašen plivač, pri svijesti, bez vidljivih ozljeda, ali prilično iscrpljen, prekrcan na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije odmah je prevezen u Gradsku luku.

Alen Rukavina / LK Zadar

Spašenika su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli već ranije angažirani djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je spasilačka akcija uspješno okončana.

Alen Rukavina / LK Zadar

Prema podacima Lučke kapetanije Zadar, prikupljenim u okviru očevida, iz mora je spašen P.B.K. (rođen 1951. godine), državljanin Kraljevine Švedske.

Alen Rukavina / LK Zadar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:01