NE MOŽE PRODULJITI DOZVOLU

FOTO: POLICIJA RAZORUŽALA SABORSKOG ZASTUPNIKA Stevi Culeju oduzeto oružje: 'Ne brine me to, ostao mi je jezik, a vi svoje bolje čuvajte'

 
 Facebook

Policija je saborskom zastupniku HDZ-a Stevi Culeju oduzela više komada oružja u njegovoj kući u Jarmini na području Vinkovaca, a oružje, za koje inače Culej ima dozvolu, oduzeto je jer zbog trajanja postupka za razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru dozvolu nije mogao produljiti.

Culej je na svojem Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj se vidi on kako sjedi za stolom u dvorištu, iza njega se nalazi policajac u uniformi, dok se na stolu nalaze pištolj i revolver te tri lovačka karabina.

Fotografiju je Culej naslovio s "Hrvatice i Hrvati, oružje mi je oduzeto, ne brine me, ostao mi je jezik, a vi svoje bolje čuvajte".

Culejeva Facebook objava odmah je dobila veliki broj komentara, od kojih je nekoliko za akciju policije optužilo premijera te aktualnoga ministra policije, ne birajući riječi. Međutim, kako smo doznali od policije, njihovi službenici postupali su na temelju odredbi Zakona o oružju, odnosno zato što Culej za oružje za koje ima dozvolu više tu dozvolu nije mogao produljiti.

- Oružje je oduzeto jer nije produljena adekvatna dozvola - kratko su nam rekli iz policije, ne navodeći ikakve detalje postupanja. Međutim, kako neslužbeno doznajemo, Culej dozvolu za oružje nije mogao produljiti jer odredbe Zakona o oružju kažu da oružje ne može imati osoba protiv koje se vodi kazneni postupak. Protiv Culeja je, pak, u tijeku kazneni postupak koji je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru protiv njega pokrenulo prije dvije godine zbog poticanja na razbijanje ćiriličnih ploča.

Culej je, koliko je poznato, u tom postupku bio nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, no on je na presudu bio podnio žalbu. Ako se, pak, taj postupak protiv Culeja završi oslobađajućom presudom, prestaju i zapreke za produljenje dozvole za nošenje oružja. Kako neslužbeno doznajemo, Culej je, pak, strastveni lovac, a oduzeto oružje služilo mu je za lov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:07