NESVAKIDAŠNJI PRIZOR

FOTO: POSKOK USRED SPLITA! Najopasnija domaća zmija otrovnica pronađena na autobusnom stajalištu, strpali su je u bocu od mlijeka i pozvali vatrogasce

 
 FACEBOOK

U blizini autobusne stanice na Pojišanu, točnije na križanju Poljičke ceste i Dubrovačke ulice u Splitu, u četvrtak je pronađen - poskok! Kako piše Slobodna Dalmacija, zmija se nije mogla kretati, a rep joj je, najvjerojatnije, bio pregažen. Pretpostavlja se da je poskok ispao iz nekog vozila i da nije živio u blizini.

Među prvima koji su zmiji priskočili u pomoć bile su djelatnice trgovine za kućne ljubimce Životinjski svijet. Zaposlenica Mariana Dropulić na Facebooku je objavila kako su odmah nazvale 112, a DUZS ih je uputila na gradske komunalce. Uskoro su se pojavili vatrogasci koji su i preuzeli zmiju. Poskok je, srećom, bio živ i bit će vraćen u prirodu.

- Životinja nikoga nije ugrizla, spakirali smo je u bocu od mlijeka i zadržali do dolaska vatrogasaca koji će ju pustiti na Mosor - objavila je Mariana Dropulić.

Valja napomenuti kako je poskok zaštićena vrsta i ni u kom slučaju ne smije se ubijati. Boji se vode pa se da otjerati ukoliko ga se pošprica. Također ga može otjerati topot nogu i dodir štapova po tlu. Ugrist će samo ako se osjeti ugrožen, zato - vidite li poskoka na ulici, najbolje je da mu se ne približavate i nazovite 112.

Poskok je, inače, najotrovnija europska ljutica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:53