IZBORI 2015.

FOTO: POTPUNI KRAH ORAH-a, MIRELA HOLY DALA OSTAVKU 'Raspisujemo unutarstranačne izbore, očekujem da ćemo do kraja godine odabrati vodstvo stranke'

 Marko Todorov/CROPIX

NOVO - 23:40 ORaH-a neće biti u sljedećem sazivu Sabora, a Hrvatska nije izabrala promjene, izjavila je u nedjelju navečer predsjednica stranke Mirela Holy, nakon objave DIP-ovih neslužbenih nepotpunih rezultata izbora, po kojima nisu osvojili niti jedan saborski mandat, a najavila je i svoje povlačenje s mjesta predsjednice stranke.

Hrvatska je odabrala ostati onakva kakva je bila, a ja ne vidim baš optimističnu sliku sljedećeg saziva Sabora, rekla je Holy novinarima u stranačkom izbornom stožeru.

Iako je njezina izjava prekidana pljeskom stranačkih članova i pristaša, Holy je zbog loših izbornih rezultata najavila svoje povlačenje sa čelnog mjesta u ORaH-u, koji, kazala je, kao dugoročan projekt ide dalje.

Pretpostavljam da će do Nove godine OraH već imati novo vodstvo, rekla je novinarima u izbornoj noći.

Komentirajući izborne rezultate ORaH-a, rekla je da je ne čudi što ne ulaze u Sabor, jer, kako je ocijenila, “već su godinu i pol izloženi vrlo negativnoj kampanji u medijima od strane velikih stranaka”.

Zahvalivši svim biračima koji su ih podržali, rekla je da su oni “sjeme nade za Hrvatsku”.

Holy je istaknula da stranka ORaH zastupa dugoročan projekt, koji ide dalje.

“Mi se zalažemo za održivi razvoj, a on nije moguć preko noći. Građani su izabrali kako su izabrali, poštivat ćemo njihovu odluku, ali ćemo I dalje raditi na promoviranju naših ideja. S obzirom da su nas i na ovim izborima svi krali, to je ipak neki napredak”, rekla je Holy, aludirajući da su neke stranke krale njihovih programskih ideja, poput reforme javne uprave.

----------------------------------

NOVO - 23:07 U stožeru ORaH-a smo među članovima načuli da će predsjednica stranke Mirela Holy zbog neuspjeha na izborima podnijeti ostavku. Na te glasine Holy je odgovorila da će uskoro raspisati unutarstranačke izbore.

- Očekujem da ćemo do kraja godine odabrati vodstvo. Ja ću definitivno i dalje biti u stranci i pomagati - rekla je Mirela Holy, no na naše pitanje hoće li ostati na predsjedničkoj funkciji ili nekoj drugoj, nije željela odgovoriti.

----------------------------------

22:27 - Prvi službeni rezultati otkrivaju da će ORAH ostao bez svog prestavnika u Saboru, a razočarana Mirela Holy je rekla:

- Žao mi je, očekivali smo ipak da ćemo uspjeti ući u Sabor, no rezultati ne iznenađuju s obzirom da smo u zadnjih godinu dana bili izloženi sustavnoj negativnoj kampanji od strane dviju velikih stranaka i medijskoj blokadi. Mi smo stranka koja je ispred svoga vremena i očito hrvatski birači još nisu spremni na to

----------------------------------

21:30 - U stožer ORaH-a u restoranu Servus - Shooby u Prečkom stigla je predsjednica stranke Mirely Holy, a neće komentirati niti izlazne ankete niti moguće rezultate izbora prije 22 sata.

----------------------------------

20:45 - U stožer ORaH-a u restoranu Servus - Shooby u Prečkom stigao je pjevač Davorin Bogović.

- Podržavam ideje ORaH-a, a inače volim sve zeleno i jesti i pušiti. Želim im da na kraju uđu u Sabor, a nadam se samo da neće pobijediti Karamarko - poručio je nekadašnji pjevač Prljavog Kazališta.

Iako nisu zadovoljni rezultatima prvih izlaznih anketa, članovi ORaH-a se nadaju da će na kraju dobiti barem minimalna tri mandata za Sabor.

- S obzirom na odlične reakcije i odaziv ljudi s kojima smo pričali i susreli na terenu tijekom kampanje, očekujemo dobre rezultate, naročito u prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj izbornoj jedinici - komentirala je Božana Zadro, potpredsjednica stranke, te dodala kako nijedna od dvije najveće koalicije ne zaslužuje dovoljno mandata da sastavi Vladu.

Osim hrane iz ORaH-ove izdane kuharice, u stožeru su pripremljena i dva velika jointa pokraj glavne pozornice. Predsjednica stranke Mirela Holy najavila je dolazak oko 22 sati

----------------------------------

- Prve izlazne ankete često su pogrešne, što su dokazali i prijašnji izbori, pa treba pričekati službene rezultate. S obzirom da se već mjesecima ozbiljno govori kako će ovo biti mrtva trka između dvije najveće koalicije, ne iznenađuje me izjednačenost. Bit će ovo burna noć - komentirao je Davor Škrlec član ORaH-a i zastupnik u Europskom parlamentu, te dodao da će uspjeh ili neuspjeh svoje stranke komentirati tek nakon službenih rezultata.

Predsjednica stranke Mirela Holy u stožer će doći tek iza 22 sati.

Kliknite na fotografiju za pregled cijele galerije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:43