VREMENSKA NEPOGODA

FOTO: POTPUNO POPLAVLJENA TRŽNICA U RIJECI Kupci i prodavači dosjetili se kako funkcionirati u nemogućim uvjetima

 
 Matija Djanješić / CROPIX

Vrijeme uzrokuje probleme diljem Hrvatske, a zanimljive fotografije pristižu nam iz Rijeke, gdje su obilne kiše i iznimno podizanje mora uzrokovale veliku poplavu.

Tako je gradska tržnica u Rijeci potpuno pod vodom koja na nekim dijelovima seže i do koljena. No, unatoč doista ekstremnim uvjetima, kupnja i prodaja na štandovima nisu prestali.

Prodavači su se tako dosjetili improviziranim "pontonskim mostićima" kako bi kupci mogli doći do njih, a i sami kupci su se snalazili na razne načine kako bi izbjegli da im se smoče noge. Neki su tako preko obuće navlačili plastične vrećice, dok su drugi izuvali cipele prije ili poslije kupnje.

“Glavna riječka tržnica se svakodnevno održava, slivnici u krugu tržnice i kanalizacijski ispusti redovito se čiste i prazne. Nažalost, na vremenske neprilike ne možemo utjecati, a kako se tržnica nalazi ispod razine mora, uslijed obilnijih padalina i jakog juga dolazi do podizanja razine mora i plavljenja ulica u krugu tržnice.”, poručili su jučer iz gradske komunalne tvrtke Rijeka plus, prenosi portal RiječanIN.

Rijeka, 151119.
Gradska trznica radi normalno unatoc jakom jugu koji je podigao razinu mora.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanješić / CROPIX

Loše vremenske prilike očekuju nas čitavog vikenda, pa ostaje samo za nadati se da neće biti većih materijalnih šteta.

Fotogalerija: Potopljena tržnica u Rijeci

Podsjetimo, nakon kratkotrajnog zatišja od pljuskova u četvrtak, od danas ponovno raste mogućnost kiše i vlage, a zbog jakog vjetra su jutros u prekidu bile neke trajektne, katamaranske i brodske linije.

Vjetrovito će tijekom petka osobito biti na Jadranu, a na otvorenom moru očekuju se jaki valovi, do šest metara, piše Zoran Vakula za HRT. Priobalju bi probleme ponovno mogla donijeti obilna kiša, ponajviše od petka navečer do ponedjeljka ujutro, a time i porast vodostaja.

Umjereno, u zapadnim predjelima i pretežno oblačno, ujutro na kopnu ponegdje magla, povremene kiše bit će na Jadranu, a krajem dana i u središnjim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Navečer u gorju te osobito na sjevernom Jadranu lokalno jači pljuskovi s grmljavinom te obilnija kiša. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u Lici na udare i jak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, prema noći na sjevernom dijelu jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 11 do 16, na obali i otocima od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Za područje Kvarnera i Sjeverne Dalmacije izdan je crveni meteoalarm koji se posebno odnosi na pomorce. No, stručnjaci savjetuju i ostalima odgode putovanja ako nisu nužna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:00