RADNI POSJETA

FOTO: Predsjednica u Afganistanu održala sastanke s vojnim i civilnim čelnicima Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i potporu u Mazar-e Sharifu

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 25.08.2018. u 13:31

 • Ured predsjednice

   

  Tijekom radnog posjeta hrvatskom kontingentu u misiji „Odlučna potpora“ u Afganistanu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu susrela sa zapovjednikom Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i potporu - Sjever (TAAC-N) brigadnim generalom Gerhardom Ernstom-Peterom Klaffusom i visokim civilnim predstavnikom u TAAC-N Karstenom Diethelmom Geierom.

  Zapovjednik TAAC-N-a i visoki civilni predstavnik upoznali su Predsjednicu sa stanjem sigurnosti u području odgovornosti i dostignutim napretkom u razvoju sposobnosti afganistanskih sigurnosnih snaga. U tom kontekstu je zapovjednik TAAC-N-a iznio i težišne ciljeve u budućem razdoblju. Iskazao je visoko zadovoljstvo profesionalnim odnosom i visokom motivacijom pripadnika hrvatskog kontingenta pod njegovim zapovjedništvom.

  Ured predsjednice

  Obojica sugovornika naglasila su značaj predstojećih parlamentarnih izbora za stabilizaciju Afganistana te zadovoljstvo dosadašnjom razinom registracije birača.

  Predsjednica Grabar-Kitarović ukazala je na trenutne političke procese koji utječu na stanje sigurnosti te na značaj razvoja civilnog društva u iniciranju nužnih promjena. Isto tako, ponovila je trajnu predanost Hrvatske ciljevima misije „Odlučna potpora“ te iskazala zadovoljstvo suradnjom Oružanih snaga Republike Hrvatske i njemačkih Oružanih snaga tijekom višegodišnjeg zajedničkog angažmana u Afganistanu, priopćili su iz Ureda predsjednice.

  Izdvajamo