NOVI UDARAC

FOTO Premijerka Kosor odlučna: Blokada imovine neće omesti HDZ u predizbornoj kampanji!

Županijski je sud odlučio da se stranci blokira zgrada središnjice stranke na Trgu žrtava fašizma
 Tomislav Kristo / CROPIX

DORH je, kako neslužbeno doznaje HTV , zatražio, a Županijski sud i odobrio, blokadu imovine HDZ-a. Time se vjerovnik, a to je u ovom slučaju država, financijski osigurava do završetka istrage ili suđenja stranci za niz koruptivnih afera, u kojima je izvučeno oko 32 milijuna kuna.

Županijski je sud, prema prvim informacijama, odlučio da se stranci blokira zgrada središnjice stranke na Trgu žrtava fašizma.

Računi stranke, doznaje Nova TV, nisu blokirani.

Prije četiri dana obavijest o proširenju istrage o crnim fondovima stigla i službeno u stranku, pa je predsjednica stranke Jadranka Kosor dan poslije sazvala dramatičnu konferenciju za novinare, poručivši da je HDZ spreman vratiti se u baraku na Jarunu.

Tako je naša najveća stranka doživjela novi udarac nakon što su se prije nekoliko dana suočili s činjenicom da će istraga o tzv. crnim fondovima zahvatiti i HDZ kao pravnu osobu.

U izjavi za RTL HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj kazao je kako se radi o zabilježbi koja je stavljena na nekretninu kako se ne bi mogla prodati dok traje postupak.

Odvjetnik Veljko Miljević u izjavi za HTV kazao je kako se radi o rutinskom činu.

- HDZ će se moći koristiti zgradom. N možete uništiti neku pravnu osobu i uzeti joj sve. Morate joj ostaviti ono što se kod fizičkih osoba zove egzistencijalni minimum – kazao je Miljević.

U središnjici stranke odmah je održan hitni sastanak vrha HDZ-a.

- Nemam službenu informaciju o blokadi. Međutim, niti takva odluka neće omesti HDZ u predizbornoj kampanji - izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor na izlasku iz središnjice stranke.

Nova TV pokazala je policijski kombi parkiran ispred zgrade HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:18