POLICIJA OBJAVILA FOTOGRAFIJE

FOTO: PREPOZNAJE LI GA ITKO? Ovo je čovjek koji je oskvrnuo spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu

 
 PUZ

Zagrebačka policija objavila je danas fotografije nepoznatog muškarca kojeg se sumnjiči da je ispisao grafit na nedavno postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Prema policijskom priopćenju, muškarac čiji identitet još nije utvrđen u subotu, 5. siječnja, pet minuta prije ponoći počinio je kazneno djelo 'oštećenje tuđe stvari', na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku.

Zagreb, 030119. 
Krizanje ulice Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice.
Prvi ovogodisnji snijeg koji je poceo padati u vecernjim satima u kratkom vremenu zabijelio je ulice grada. 
Na fotografiji: snijeg na  spomeniku prvom predsjedniku Franji Tudjmanu.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Arhiva

- Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu. Radi se o muškarcu starosti 25 do 30 godina, visine oko 175-185 centimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti - priopćila je policija.

PUZ

Podsjetimo, spomenik Tuđmanu oštećen je na način da je na njemu iscrtan komunistički simbol srpa i čekića, a policija je neko vrijeme čak i čuvala spomenik od moguće dodatne destrukcije.

Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu zagrebacka@ Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zamolili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:32