UDARNA SUBOTA

FOTO: PROMETNI ČEP ZA TURISTIČKI VIKEND Pogledajte prizore s ključnih hrvatskih prometnica i trajektnih luka koje su pretrpane stranim gostima

 
 Ivo Ravlic, Bozidar Vukicevic, Srdjan Vrancic / CROPIX

Od subote rano ujutro pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti - na autocesti A3 Bregana - Lipovac u smjeru istoka i na većini graničnih prijelaza.

Povremeno se vozi u kolonama - ona između čvorova Gornja Ploča i Sv. Rok duga je oko tri, na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko sedam, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke oko četiri kilometra.

A1 Zagreb - Split - Ploče

Pojačan je promet u oba smjera; vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Sveti Rok u smjeru mora (zbog povećane gustoće prometa i kako se vozila ne bi zaustavljala u tunelima). Kolona je duga oko 1 km.

Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 5 km; kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1 km.

A3 Bregana - Lipovac

Kolona teretnih i osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 4 km.

A7 čvor Orehovica - čvor Šmrika

Između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni.

Istarski ipsilon

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 7 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Otok Krk (DC102)

Pojačan je promet u oba smjera na Krčkom mostu. U smjeru kopna vozi se u koloni od Njivica, a u smjeru otoka kolona je duga oko 4 km.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

HAK je u subotu nešto prije 14 sati upozorio kako zbog nesreće promet teče otežano na Jadranskoj magistrali na izlazu iz Senja prema Novom Vinodolskom (DC8).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:46