NOVI NAZIV

FOTO: PRVE SNIMKE S ISTAKNUTIM IMENOM AERODROMA Pogledajte kako izgleda zagrebački aerodrom s postavljenim natpisom 'Zračna luka Franjo Tuđman'

Otprilike mjesec i pol dana prije puštanja aerodroma u promet u zgradi terminala obavljaju se posljednji radovi na uređenju i otklanjaju poneki nedostaci. Montirani su uređaji za naplatu parkiranja, a sasvim je dovršena je i pristupna prometnica koja s obilaznice Velike Gorice vodi do aerodroma
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Na nadvožnjaku, ispred samog ulaza u novi putnički terminal zagrebačkog aerodroma postavljeno je i njegovo ime - Zračna luka Franjo Tuđman.

Na hrvatskom i engleskom jeziku. Naziv je postavljen samo s ulazne strane, dok sa strane stajanke imena nema. Iako se dugo raspravljalo treba li sadržavati i geografsku odrednicu - Zagreb, od toga zasad nema ništa.

Odlukom Vlade, sadrži samo ime prvoga hrvatskog predsjednika. Jutarnji list prvi donosi fotografije zgrade aerodroma s istaknutim imenom u dnevnoj i noćnoj varijanti.

Otprilike mjesec i pol dana prije puštanja aerodroma u promet u samoj zgradi terminala obavljaju se posljednji radovi na uređenju i otklanjaju poneki nedostaci. Na parkiralištu i prometnim površinama postavljena je prometna signalizacija te su montirani uređaji za naplatu parkiranja. Doduše, na njima još nema obavijesti o cijeni parkiranja. U potpunosti je dovršena i pristupna prometnica koja s obilaznice Velike Gorice vodi do aerodroma.

Nažalost, kada bude otvoren, aerodrom će raditi s privremenom uporabnom dozvolom jer nadležne državne institucije nisu tri godine bile u stanju promijeniti zakonske odredbe koje omogućuju da objekti dobiju konačnu uporabnu dozvolu, bez obzira na imovinsko-pravne sporove oko zemljišta na kojem se objekt vodi.

Kako bi se spriječio skandal da aerodrom 90 dana nakon otvorenja bude zatvoren, Vlada priprema promjenu zakona o građenju kojom bi se privremena uporabna dozvola sa 90 dana produžila na pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 17:26