TRAŽI NOVO IME TRGA

FOTO: PRVI JAVNI ISTUP HASANBEGOVIĆA NAKON ŠTO SE KANDIDIRAO NA LISTI BRUNE ESIH Održao govor na Trgu maršala Tita, dočekali ga uz ovacije

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
 Boris Kovačev / CROPIX

Na Trgu maršala Tita u središtu Zagreba u subotu su se okupili predstavnici i građani koji podržavaju inicijativu 'Krug za trg', koja traži preimenovanje tog trga.

Skup je započeo u 11 sati, a među okupljenima su bili i saborski zastupnici Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović, koji su ujedno i kandidati za Gradsku skupštinu Grada Zagreba na nezavisnoj listi Brune Esih, koja je i kandidatkinja za gradonačelnicu.

Građani su troje zastupnika dočekali uz velike ovacije, a među transparentima koje su nosili bili su i oni s natpisima 'UDBA i KOS vuku nas za nos' (ispod ovoga su bile fotografije Vesne Pusić, Vladimira Šeksa, Milana Bandića i Milorada Pupovca uz dodatni natpis: 'Buduća vlada Republike Hrvatske?'), 'Nije dostojan imena ovog trga', 'Trg zločinca Tita', 'Zagreb je srpska jugosoldateska okupirala 08. svibnja'45.' i 'Glasom za Brunu skidamo Titu krunu'.

Hasanbegović je izjavio da ne očekuje da će biti izbačen iz stranke zbog kandidaranja na Listi grupe birača za zagrebačku Gradsku skupštinu, čija je nositeljica nezavisna Bruna Esih, a on je na drugom mjestu.

- Ne očekujem, ali o svemu ćemo razgovarati idući tjedan, rekao je na skupu "Kruga za Trg" koji je došao podržati, a Bruna Esih nije željela ništa komentirati vezano za Hasanbegovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:33