BLOKIRALI ZGRADU

FOTO Radnici RIZ Odašiljača sukobili se sa zaštitarima: Zapriječili ulaz u tvrtku i spriječili imenovanje nove Uprave

Nakon nekog vremena došla je i policija, no u međuvremenu su zaštitari zajedno s članovima NO-a, kao i nove Uprave otišli
 Facebook

ZAGREB - Radnici RIZ Odašiljača danas su spriječili održavanje sjednice Nadzornog odbora (NO) tvrtke na kojoj je trebala biti smijenjena sadašnja i imenovana nova Uprava, pri čemu je gotovo došlo do sukoba između radnika i zaštitara koje angažirala nova Uprava.

Radnici su onemogućili ulazak u krug tvornice članici NO-a Vesni Čižmar, koju optužuju da je kao bivša pokajnica iz "afere Maestro" postavljena u NO da bi RIZ Odašiljači bili uništeni i poslani u stečaj. Nakon toga ni druga dvojica članova NO-a, Marijan Rošić i Drago Dominić, nisu htjeli ući u tvornicu.

Čižmar, Rošić i Dominić izabrani su u NO na Glavnoj skupštini RIZ Odašiljača, koja je održana 31. kolovoza, na prijedlog Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), koja kao većinski vlasnik RIZ Odašiljača ima 64 posto dionica.

Radnici okupljeni u udrugu malih dioničara najavili su tužbu protiv takve odluke AUDIO-a tvrdeći da je Čižmar protuzakonito izabrana umjesto njihova kandidata Krešimira Štiha.

Danas su članovi NO-a došli u RIZ Odašiljače u pratnji zaštitara, no radnici su zatvorili ulaz u tvornicu, pa nisu mogli ući, a pritom je došlo do verbalnog sukoba radnika i zaštitara koji ipak nije završio nasiljem jer su dvije strane bile razdvojene ogradom, rekla je Hini sindikalna povjerenica u RIZ Odašiljačima Marina Glokević.

Nakon nekog vremena došla je i policija, no u međuvremenu su zaštitari zajedno s članovima NO-a, kao i nove Uprave otišli iz Božidarevićeve ulice, gdje se nalazi tvornica, kaže Glokević.

Radnici još od lipnja onemogućuju ulazak u tvrtku predsjedniku Uprave Robertu Inkretu, kojega smatraju oruđem u ruci onih koji žele uništiti RIZ Odašiljače. Smatraju da iza svega stoje bivši direktor Darko Cvjetko i dvojica sumnjivih biznismena, Michael Ljubas i Tomislav Tukić, koji kao vanjski dioničari žele RIZ Odašiljače poslati u stečaj kako bi na lokaciji u blizini Maksimirskog parka izgradili luksuzno stambeno-poslovno naselje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:40