VELIKI ULOV

FOTO: RIJEČKA POLICIJA ZAPLIJENILA 24.720 PARI KRIVOTVORENIH STARKI Kontejner stigao brodom iz Kine

Vrijednost tenisica na tržištu bi bila čak 18.540.000 kuna.
 primorska.policija.hr

RIJEKA - Riječka policija pronašla je 24.720 pari krivotvorenih Converse tenisica , popularnih "starki", u kontejneru kamiona BIH registracijskih oznaka, na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci.

Kontejner je stigao brodom iz Kine, a odredište kamiona je bilo u BIH, izvijestio je danas na konferenciji za novinstvo voditelj službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske Ivica Kostelac.

Deklaracija tereta je bila istinita, odnosno navedeno je da kontejner sadrži obuću, a deklarirana vrijednost je 46.560 dolara ili nešto više od 260.000 kuna.

No, predstavnici ovlaštenog zastupnika tvrtke Converse, koji su pomogli pri jučerašnjem očevidu, utvrdili su kako je riječ o krivotvorenim All Star tenisicama njihove tvrtke, i to popularnim "starkama". Po njihovu izračunu, vrijednost tenisica na tržištu bi bila čak 18.540.000 kuna.

Krivotvorene tenisice su zaplijenjene te predane zastupnicima tvrtke Converse u Hrvatskoj, kako bi ih čuvali do okončanja postupka.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom će se utvrditi kakve će biti daljnje kaznene mjere.

Ivan Mijatović iz službe gospodarskog kriminaliteta pri MUP-u RH kazao je da se u ovakvim slučajevima krivotvorine prepoznaju stručnim pregledom, a da je u ovom slučaju krivotvorenje prepoznato na đonu (potplatu) tenisica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:37