SELIDBA

FOTO: S CIBONINOG TORNJA ALPINISTI UKLONILI 150 KILOGRAMA TEŽAK LOGO AGROKORA Nakon 18 godina nestao simbol Todorićevog carstva

 
 Boris Kovačev / CROPIX

S poslovnog tornja Cibona koji je bio Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina alpinisti upravo uklanjaju logo, odnosno svima poznato stilizirano slovo 'A' koje je na vrhu tornja označavalo kompaniju Agrokor kao većinskog vlasnika s učešćem u vlasništvu od 76,03% i vlasnika 5905,16 četvornih metara uredskog prostora.

Naime, zaposlenici krovne kompanije koncerna Agrokor početak proteklog radnog tjedna umjesto u poslovnom tornju Cibona započeli su na adresi Marijana Čavića 1 na Žitnjaku.

Razlog tomu je, kako je napomenula izvanredna uprava Ante Ramljaka, gotovo upola smanjen broj zaposlenika u Agrokoru d.d., tako da je veći dio tornja zjapio prazan.

Logo velik gotovo pet metara i težak oko 150 kilograma izrađen je od jednog komada, a nakon što ga sa zgrade skinu četiri alpinista koje je na teren poslala tvrtka za rad na visinama 'Pauk', bit će pohranjen u garažu.

Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima.

Međutim, prodaja je otežana brojnim teretima i zalozima u koje je u vrijeme bivše uprave dat i toranj, ali ukoliko se pojavi ozbiljan kupac o prodaji će odlučivati vjerovnici.

Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima pak ukupnu površinu od 1758,70 četvornih metara, od čega je površina ureda 1000 četvornih metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:40