PROSVJED

FOTO: SDP-ovci ODRŽALI PERFORMANS PRED 'NISKOPROFILNIM RESTORANOM' U KOJEM SU VEČERALI DALIĆ I GRUPA BORG 'Zbog ovakvih afera vlade padaju...'

 
 Damir Krajac / Cropix

Forum mladih SDP-a Hrvatske, zajedno s nekolicinom SDP-ovih saborskih zastupnika, održao je u subotu performans pred bistroom Fotić i konferenciju za medije vezanu za aferu s mejlovima potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić koje je u procesu izrade lex Agrokor razmjenjivala s konzultantima i ekspertima koji su kasnije bili uključeni u restrukturiranje koncerna.

Smatraju da ministrica mora odgovarati za elektroničku korespondenciju koja je procurila, kao i premijer Plenković.

- Zakoni se ne donose u restoranima, nego se kreiraju u ministarstvima i Banskim dvorima. Zbog ovakvih afera u demokratskim državama vlada pada. Ova nagodba je kontaminirana i zato se čudim potpori koalicijskih partnera. Dalić mora odgovarati odmah i sad, kao i Plenković koji joj je dao povjerenje. Ovako nećete zaustaviti odlazak mladih i vratiti povjerenje u institucije RH. Nadležni moraju odmah reagirati, a Vlada ako ima malo srama dat će ostavku, rekla je predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća.

Podršku performansu dali su saborski zastupnici Domagoj Hajduković i Marko Vešligaj.

Pogledajte kako je to izgledalo u centru Zagreba pred bistroom koji je Dalić u jednom od mejlova, dogovarajući večeru sa sudionicima korespondencije, nazvala 'niskoprofilnim restoranom'. Kao što je poznato, u prepisci su se sudionici zvali grupa Borg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:33