RALICE PRIPRAVNE

FOTO: ŠIBENIK POD SNIJEGOM, OTKAZANA NASTAVA U SVIM OSNOVNIM ŠKOLA! Sve je puno leda, a do kraja dana očekuje se stvaranje debljeg snježnog pokrivača

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

ŠIBENIK - Sitan, ali gust snijeg, koji je u Šibeniku počeo padati u ponedjeljak nešto iza osam sati do podne je stvorio bijeli pokrivač debljine od tri do pet centimetara. Uz temperaturu od minus četiri stupnja i umjereno do jaku buru, snijeg će, prema prognozama lokalnih meteorologa nastaviti padati sve do večernjim sati, pa se očekuje i stvaranje debljeg snježnog pokrivača.

Zbog ovakvih vremenskih neprilika, Grad Šibenik je u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola donio odluku o otkazivanju nastave u poslijepodnevnim satima u svim osnovnim školama na području grada. A tijekom dana bit će donesena odluka o (ne)održavanju nastave u narednim danima u kojima se očekuju još niže temperature.

Od jutarnji sati na terenu su djelatnici gradskog poduzeća 'Zeleni Grad' koji solju posipaju ulice u starog gradskoj jezgri. Naime, snijeg se zbog niske temperature na kamenim podlogama starih gradskih ulica ubrzano pretvara u ledenu podlogu i predstavlja veliku opasnost za građane. Inače, za sada nema zastoja u prometu, ni na prometnicama šireg područja Šibenika, ni u županiji. Šest ekipa tvrtke 'Ceste Šibenik' posipa prometnice solju, a u stanju pripravnosti su i ralice u slučaju stvaranja debljeg snježnog pokrivača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:16