ŽIVOT LETI, KAPETANE

FOTO: SJEĆANJE NA KOŠARKAŠKOG VIRTUOZA Šibenski mališani u zrak pustili 54 balona za Draženov rođendan

 
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Prije 54 godine, 22. listopada, u Šibeniku je rođen Dražen Petrović, košarkaški virtuoz, jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša te sportaša. U ponedjeljak, puštanjem u zrak 54 balona, mališani gradskih vrtića i šibenskih osnovnih škola podsjetili su koliko bi njihov neprežaljeni Dražen godina imao, da nije bilo tragične prometne nesreće na autocesti kraj njemačkoga grada Ingolstada 7. lipnja 1993.

Na Draženov rođendan, izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te brojnih sportskih klubova i udruga položili su cvijeće i zapalili svijeće podno njegova spomenika na Baldekinu te ispod Draženova koša u Preradovićevoj ulici.

- Dražen je dijete Šibenika, simbol Krešimirova grada i s ponosom mladim generacijama pričamo o njemu. Važno je da djeca uče o njegovoj ljubavi prema sportu i rodnome gradu te da se na taj način održi sjećanje na njega - izjavio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Prvi Draženov trener Miro Kotarac prisjetio se njegovih dječačkih dana i košarkaških početaka na Baldekinu, a klapa Bunari otpjevala je pjesmu "Život leti kapetane".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:46