MOLITVA NA SVAKOM KORAKU

FOTO: SLAVI SE VELIKA GOSPA Vjernici pohode brojna svetišta, i u Sinju krenula procesija

 Ante Cizmic / HANZA MEDIA

Blagdanska procesija u povodu svetkovine Velike Gospe krenula je u ponedjeljak prijepodne ispred crkve Gospe sinjske, a sliku Čudotvorne Gospe u procesiji nose naizmjenice sinjski alkari, bogoslovi, časne sestre, predstavnici braniteljskih udruga i medicinske sestre.

Prema procjenama policije, u procesiji sudjeluje oko 50 tisuća vjernika, a među sudionicima je i tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač. Očekuje se i da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas boraviti oko 100 tisuća vjernika obzirom da se mise služe od rane zore, a bit će i u popodnevnim satima. Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će predvoditi i misno slavlje po završetku procesije.

Krećući se sinjskim ulicama, sudionici procesije pjevaju pjesme u slavu Čudotvorne Gospe Sinjske, što je povremeno prekidano porukama s razglasa u kojima se, među ostalim, poziva Gospu da vjernicima pomogne "nositi osobne i društvene križeve i poteškoće". Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod geslom "Marijo, Majko milosrđa, moli za nas".

U fotogaleriji pogledajte kako se blagdan Velike Gospe slavi se diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine:

Pogledajte fotografije svete mise u Svetištu Gospi Sokoljskoj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:47